welcome :)

welcome :)

Thursday, 9 June 2011

LAWATAN KE CAMERON HIGHLAND





Assalamualaikum wahai semua kawan2 ku tersayang..hahahaha....aq ada kisah menarik nak dikongsikan at kawan2 sume...haaaaa....kisah nyew camnie...


Hari Pertama :-


pada pukul 9 pg aq pown bertolak kew Sekolah kesayangan ku iaitu Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Pantai untuk berkumpul dan sesi pendaftaran pelajar...hahahaha...perh...time nie memang best...janji bertolak kol 9 pg tp bertolak kol 9.30 pg...mmmm...ape pown xboleyla...hahaha...


pada pukul 11 pg cam2 aq pown sampai at kawasan Tapah tok makan tengahari...hahahaha....lauk dye sedap broe...nasi + ayam merah + sayur ngan air laici ...hahahha...sedap....sampai licin aq mkn... :) ...selepas dah selesai mkn2 sume aq pown bertolok semula gi Cameron Highland....


ditengah perjalanan tok tuju ke Cameron Highland tu time naik bukit...haaaa...yang nie aq wajib cerita...aq ckp kat kawan2 sume ati2 la time nak naik tu...kenape...korang tw x jalan kat si2 bahaya...cuai sikit...kedababoommm...hahahhaah...dah la jalan kecik... 2 way plak tu...huh...aq mang cuak glew la time tu...tp aq cuba branie kan diri..dah kate lelaki kan...must be strong....huahuahua....


ok2.. time nak tuju kew Cameron Highland tu aq pown memensankan diri aq....(tidur)...hahaha...sedar2 dah kol 3... time tu at dlm bas agy...fuh...bkn men jauh lagi perjalanan nak g sane...aq pown fedup la...hahahhaa...ape2...ingt aq x pandai kew nak fedup2 nie....hahahha....


pada pukul 3.45 cam2 sampai la at Taman Agro Teknologi MARDI tok melawat kawasan2 dkt situ...hahahha...aq pown didedahkan dengan kehidupan pelbagai herba at sane...ade pokok yg leh makan ade yg x...hahahaha...aq ade rase 1 daun pokok tu...nak tw rase ape...rase mcm gula2 kapas kowt...hahahahhaa...sedap3...


ok2...setelah dah tamat melawat Taman tu aq pown "check-in" at Hotel Titiwangsa dkt2 kol 6 cam2 la....hehehe...aq ingt tdur at "sheley"...(betol kew ejaan tu)...rupa2nya HOTEL broe...hahahahha...aq & the geng dok at "room 305"..mang sedap la kan...kem mcm x kem jew...terbekla anjuran DBKL nie...hahahaha...


ok2...pada kol 7.30 mlm aq pown gi mkn at restoran Hotel Titiwangsa...hahahha...aq pown mkn la mkanan yg disediakan...nak tw mkn ape...mkn "bufe" kowt...hahahhaa...mang sedap la...selepas dah selesai tu aq pown gi dengar Taklimat & sesi suai kenal at bilik berdekatan dkt si2...


time nie memang malu...dah la aq & the geng mkn lambat...masuk bilik tu pown lewat...yang xleh bla nyew boley plak kawan2 aq yg len xdok at depan...tersusun bek jew 8 kerusi at si2...nak xnak terpakse la dok at depan tu...hahahha...mang malu la...


selepas dah selesai sume tu aq pown lepak at dlm bilik tok beristirehat... mang best la...sejuk...hahahahhaa...pada kol 11 cam2 aq pown tdur...bak pepatah kate org putih...good nite and sweet dream syahmi...hahahhaa...aq pown tdur....


Hari Kedua :-


keesokan harinya time kol 7.30 pg aq pown g sarapan...hahahaha...aq mkn "omelet" kowt...haha...sedapp... :p ...


ok2...selepas dah selesai sume tu aq pown berkumpul at LOBI hotel tok g melawat Ladang Teh Boh...hahhahaa...


setibanya disana aq pown didedahkan dengan cara memproses Teh Boh...hahahha...best glew...selepas dah tamat sesi pembelajaran tu aq & the geng g merayau2 at kawasan tu tok menangkap gambar sebagai kenangan...hahahha...aq ade "Photographer" sendiri kowt...nak tw sape..."ikmal"...hahahha...maybe ade yg kenal ade yg x...hahaha...pepepown...jasamu dikenang mal... :) .. 


ok2...selepas dah abizz sume tu aq pown balik at Hotel tok "lunch"...hahahha....mcm biase...mknan memang 1st class la...hahahahhaa...sedap...xtpu....


hahahahhaa....ok2...pada pukul 2.30 aq pown gi pasar dekat2 si2...mcm2 aq beli...hahaha....selepas tu aq pown gi ke satu tempat tu...alamak...tempat ape yewk..lupe2....hehe...xpe2...disane mcm2 jenis tumbuhan aq dpt tengok...cactus la...mcm2 lagi la...bkan kate tumbuhan, haiwan pown ade...burung merak la, ayam jenis roster la...hahahhaa...best2...


haaa...dkat si2 jgk aq ade men satu game....hahahhaa...mang best la game 2...nak tw game ape...tw x game yg ade patung bnyk2 at satu bekas tu...haaa... tu lah yg aq men...hehe...aq ade MENANG tau...hahahhaa...tangan org star kan....mesti la hebat....dah2... :)


lepas dah selesai sume tu aq pown kembali ke Hotel tok mandi2 sume....


pukul 7.30 mlm aq pown g "dinner"..hahahhaa...best...mkn BBQ...kau ade...hahahha...selepas dah selesai mkn tu aq pown terus balik bilik...hehe...mlm tu mang best la...lepak ramai2 then bercerita..xyah tw la citer pew..hahahahhaa....selepas tu aq pown tdur...penat kowt...hahahhaa....


Kemuncak Hari Ketiga :-


ok2...kol 7.30 pg mcm biase g sarapan...hahahha...ape lagi...mknan same la aq mkn..."Omelet"...sedap tu...hahahhaahaaha.... selepas dah mkn tu aq pown gi kemas barang2 tok bertolak balik ke Kuala Lumpur...mmm...berat aty nak tinggal an Hotel tu...hahahhaha...nak xnk kene gak balik...xkan nak dok si2 jew...hahahha...Home sweet Home k...hahahhaa....


ok2...pada kol 1.57 aq pown tiba di Sekolah aq...hahahaha....memang best la...




pengalaman yang xleh aq lupekan aq menang men game...hahahha...dpt gak patung... :)...tanx DBKL... i always support u... :)

4 comments:

  1. bru cameron der ..... blom agi genting ....

    ReplyDelete
  2. hahahhaha....genting pown aq dah g...yg paling sejuk mestila GENTING...haha...ari2 aq g genting perh bapak sejuk la...haha...cameron sikit2 jewk..haha....

    ReplyDelete
  3. kaw lupea 1 cter lhh wey . msea otw k cameron . dalam bas . ingad lgy ?

    ReplyDelete
  4. haha .. ingad , yg nak g tandas ? yg ecident ?? taknak lah letak :)

    ReplyDelete